Carnac, in de baai van Quiberon

Een kampeervakantie in Carnac is een mooie gelegenheid om te profiteren van de vele toeristische attracties in deze sfeervolle badplaats, bekend voor zijn zandstranden, rijke erfgoed zoals de rijen menhirs, of de heerlijke strandwandelingen in de ziltige wind. Geen twijfel mogelijk; Carnac is een veelzijdige stad waar u vele sporten kunt beoefenen, of gewoon lekker luieren op het strand.

De stranden van Carnac, tussen ontspanning en inspanning

Carnac is boven alles een belangrijke badplaats in Morbihan. Op de 5 zandstranden komt iedereen aan zijn trekken: zich uitleven met de watersporten, bakken in de zon, strandspelletjes, kinderclubs... om maar een idee te geven! Het bekendste strand, en het meest geschikt voor het hele gezin is het grote strand van Carnac, onder toezicht in de zomer. In de buurt van het strand zijn vele bars en restaurants te vinden, zodat u er aangename dagen kunt doorbrengen. Maar u kunt ook naar het charmante strand van Légenèse met zijn club Les Marsouins, het strand van Ty Bihan met zijn adembenemende uitzicht op de baai van Quiberon, het strand van Saint-Colomban, perfect om rustig te zonnen of te kitesurfen, en ook het strand van Beaumer, uitermate geschikt om te strandvissen met de vele kokkels, scheermessen, tapijtschelpen en ook alikruiken!

Het erfgoed van Carnac, bekend over de hele wereld

U kunt natuurlijk niet naar een camping in Carnac gaan zonder een bezoekje te brengen aan de rijen stenen van de megalithische grafkamer! Kom het mysterie oplossen van deze locatie vol legenden, waar de menhirs en hunnebedden over meerdere kilometers statig in rijen staan opgesteld, tot aan Trinité-sur-Mer. De verbazingwekkende locaties van Ménec en Kermario omvatten bijna 3 000 menhirs, die meer dan 6 000 jaar oud zijn. Om meer te weten te komen over de beroemde rijen stenen van Carnac daterend uit het neolithicum, moet u naar het Prehistorisch museum. In dit museum gaat u terug in de tijd met de exposities van fascinerende voorwerpen, die opgegraven zijn op de archeologische vindplaatsen in Morbihan. Een leuk en leerzaam bezoek voor groot en klein! Ga ook de Reus van Manio bezichtigen, de grootste menhir van Carnac; deze indrukwekkende steen met een hoogte van meer dan 6,5 meter kunt u bewonderen tijdens een aangenaam wandelingetje door het bos.


Maar het erfgoed van Carnac omvat ook andere indrukwekkende creaties gemaakt door de mens, zoals bijvoorbeeld de kerk Saint-Cornely, één van de mooiste religieuze bouwwerken in Morbihan. En wie erfgoed zegt, zegt gastronomie; dus richting anse du Pô, een prachtig oesterlocatie, om de oesters uit de Baai van Quiberon te proeven! Geniet van het uitzicht op de Atlantische oceaan terwijl u zich te goed doet aan het zeebanket; laat u wiegen door geluid van de klotsende golven... Zo'n speciaal moment laat u natuurlijk niet aan u voorbij gaan tijdens uw vakantie in Morbihan.

Activiteiten en recreatie tijdens uw verblijf in Carnac

Wat dacht u van een heerlijke tocht in de zilte wind over het strand? Door Morbihan wandelen, fietsen, paardrijden of zelfs een tochtje op een hoverboard; tijdens uw kampeervakantie in Carnac wachten u vele avonturen. De landschappen tussen land en zee zullen natuurliefhebbers en amateur fotografen lyrisch maken. Terug in de stad heeft Carnac ook van alles om u te vermaken: casino, bioscoop, discotheken, voorstellingen... Iedereen komt aan zijn trekken! In de stad is altijd wel wat te doen; dus ook in de zomer worden er verschillende evenementen georganiseerd waar u tijdens uw vakantie in Zuid-Bretagne naar toe kunt gaan. Mis vooral niet de traditionele zomermarkt op donderdag van 18u tot 21u, en natuurlijk die van woensdag en zondag van 8u tot 13u (het hele jaar op de parkeerplaats Saint-Fiacre). Dit is een van de grootste markten in de regio, dus profiteer ervan om wat lekkernijen uit de streek in te slaan; voor uw gezin, of de thuisblijvers als souvenir van uw vakantie.