Camping in de buurt van de megalithische uitlijning in Carnac

Carnac is een beroemde badplaats in Morbihan, in de baai van Quiberon in Zuid-Bretagne. De stad is bekend over de hele wereld. Zijn roem wordt geassocieerd met zijn uitlijning van honderden megalieten, variërend van enkele tientallen centimeters tot enkele meters hoog. Het is de beroemdste plek van de regio en blijft een belangrijke plaats in de Europese prehistorie. Inderdaad, deze plaats is het onderwerp van een toeristische site onmogelijk te omzeilen van de reizigers tijdens hun verblijf op de camping.

Liefhebbers van megalithische sites, zijn deze uitlijningen verdeeld in 3 velden van megalieten die u het hele jaar door kunt ontdekken tijdens uw vakantie: Le Ménec, Kermario en Kerlescan.

Bezoek tijdens uw verblijf in Carnac op camping Le Dolmen de uitlijning van de camping! Ontdek het mysterie van deze plek en de 3000 menhirs op slechts enkele kilometers van La Trinité-sur-Mer. Een speels en educatief bezoek voor uw vakantie met uw familie, vrienden of als duo.

De Ménec-website

Pak uw rugzak en geniet van een wandeling met familie of vrienden tijdens uw verblijf in Carnac, te beginnen bij de site van Ménec, waar u het Maison des Mégalithiques (Huis van de Megalieten) zult ontdekken, dat de geschiedenis en het megalithische fenomeen samenbrengt. Een beetje wetenschap tijdens je vakantie. Dit pad heeft bijna 1100 stenen.

De uitlijning van Kermario

Een paar stappen verder wacht Kermario's uitlijning op u! U heeft de mogelijkheid om prachtige panorama's te nemen vanaf de top van de oude molen. Bekend om de reus van Manio en de vierhoek van Manio, zit het megalithische van Kermario vol verrassingen.

Gebouwd tussen het 5de en 3de millennium voor Christus, bevatten de twee belangrijkste sites (Ménec en Kermario) alleen al bijna 3000 menhirs.

De site van Kerlescan

Ga verder met uw wandeling naar de site van Kerlescan, 555 menhirs, uw excursie is vol met zeldzame historische bezienswaardigheden.

Waarom zijn al deze stenen opgericht en uitgelijnd? Religieuze monumenten, heilige en funeraire functies, functies met betrekking tot de landbouw daterend van 4.000 tot 3.000 voor Christus. In totaal zijn er meer dan 6600 objecten te zien, met een bijzondere voorliefde voor de neolithische periode voor sommige menhirs.

Om de geschiedenis, de werking, enkele indrukwekkende collecties van het paleolithicum tot de Gallo-Romeinse periode en archeologische opgravingen van monumenten uit de Middeleeuwen te ontdekken, zijn te bezichtigen. Profiteer van uw verblijf op de camping om het "Musée James Miln - Zacharie Le Rouzic" in Carnac te bezoeken.
In het museum kunnen de kleintjes zich vermaken met de verschillende activiteiten die worden aangeboden: pottenbakken, beeldhouwen, graveren, flintknappen... Jong en oud zullen genieten van de activiteiten om het beste uit hun verblijf te halen.

Het departement heeft nog veel meer sites te bezoeken tijdens uw vakantie op camping Le Dolmen en nog veel meer geheimen te ontdekken! Tumulus, dolmens, cairns... het is aan jou om je volgende bezoek te kiezen.