Camping in de buurt van La Trinité-sur-Mer

Slechts 5 kilometer! Dat is de afstand tussen onze camping in Carnac, en La-Trinité-sur-Mer. Dus er zijn geen excuses om niet eventjes een kijkje te gaan nemen in deze charmante badplaats in de Baai van Quiberon. Wanneer u er eenmaal bent, zal u er snel achter komen dat wat betreft activiteiten en evenementen de stad het nodige te bieden heeft tijdens uw kampeervakantie in Morbihan!

Een schitterende badplaats in Zuid-Bretagne

Op de mooie stranden van La Trinité-sur-Mer bent u verzekerd van een ontspannend dagje! Het strand van Men-Dû is bij vloed het speelterrein voor zwemmers, en bij eb voor strandvissers. En daarbij kunt u met eb dankzij de tombolo op verkenning uit naar het eiland 'île de Stuhan. Het uitgestrekte strand van Kervillien, zuidelijk gelegen en onder toezicht in de zomer, is een paradijs voor watersportliefhebbers: onder andere waterfietsen, zeekajakvaren, stand-up paddle behoren tot de vele mogelijkheden. De gemeente heeft een gratis minibus (de Trinibus) ingezet om u er zorgeloos naartoe te brengen. Voor wat meer rust is er het strand van Kerbihan; net zo mooi als de nabij gelegen stranden, maar minder toegankelijk, dus ook minder druk. Een goed plan als u wilt luieren op het warme zand, om te luisteren naar het rustgevende geluid van de golven.

Een uitstapje naar La Trinité-sur-Mer

U moet absoluut een kijkje nemen bij de jachthaven van La Trinité-sur-Mer! Hier kunt u tijdens een wandeling de zilte lucht proeven, en vanaf de Kerisper brug de vele boten en zeilboten zien van de watersporters en schippers. Dat zullen enkelen zeker de kriebels krijgen om de zee op te gaan... Gelukkig heeft u tijdens uw vakantie aan zee in Carnac de gelegenheid om op een droomexcursie te gaan naar de eilanden van de Golf van Morbihan en de Baai van Quiberon. En waarom zal u ook niet de rivier Crac'h opgaan in een elektrische boot, voor een gezellig tochtje met familieleden of bekenden? Er is gelegenheid genoeg om van de Atlantische oceaan te profiteren in La Trinité-sur-Mer: een wandeling over het douanepad tot aan de rotspunt van Kerbihan; oesters proeven tijdens een bezoekje aan een oesterkwekerij, kennismaken met de kwelders van Kervillien... Stuk voor stuk bijzondere momenten waar u één kunt zijn met de ongerepte en bewaard gebleven natuur; het zou jammer zijn wanneer u dat links zou laten liggen tijdens uw kampeervakantie in Morbihan.

Cultuur en erfgoed in La Trinité-sur-Mer

De toeristische charme van La Trinité-sur-Mer beperkt zich niet tot tot de Atlantische oceaan en zijn maritiem erfgoed, verre van! Door de jaren heen hebben mensen er toe bijgedragen dat uw wandelingen altijd aangenaam zijn en vol verrassingen zitten. Zo kunt u genieten van de charme van dit authentieke badplaatsje, met zijn vissershuizen uit de 19e eeuw, en de smalle straatjes waar u heerlijk door kunt wandelen onder de Bretonse zomerzon. En als u van mysteries houdt, heeft La-Trinité-sur-Mer, net als Carnac, een rijk megalithisch erfgoed zoals de locatie Petit Ménec, met zijn 101 menhirs die stuk voor stuk naar het oosten gericht zijn. Overblijfselen daterend uit het neolithicum, maar waarvan we nog steeds niet alle geheimen ontrafeld hebben. Een vakantie in Carnac, bekend voor zijn megalithische rijen stenen, kan voor u de gelegenheid bij uitstek zijn om zelf op onderzoek uit te gaan!