Camping bij Lorient

In de buurt van de camping Carnac Le Dolmen, op 45 minuten met de auto, ontdekt u Lorient, de havenstad die u onderdompelt in een maritiem universum, gelegen op 60 km ten westen van Vannes en 70 km ten zuidoosten van Quimper. Tijdens een rondleiding kunt u dit fort uit de 20e eeuw aanschouwen en uw wandeling voortzetten naar de FLORE-S645 onderzeeër en zijn ongelooflijke geschiedenis. Lorient is bovenal een maritiem universum dat zowel zeeliefhebbers als nieuwsgierigen zal bevallen.

Lorient: de havenstad en zijn vele nautische activiteiten

Lorient is een badplaats met veel watersportactiviteiten: peddelen, kitesurfen, surfen, duiken en kajakken. U zult ook de mogelijkheid hebben om dinghy zeilen, catamaran zeilen, windsurfen en roeien uit te proberen. Bij eb is er nog meer ruimte en zijn er activiteiten, zoals hardlopen, voetballen en zandkastelen. Geniet tijdens uw verblijf op camping Le Dolmen van een wandeling met familie of vrienden in Lorient, ideaal om de verschillende havens van de stad te bekijken: vissershaven, handelshaven, jachthaven, passagiershaven en militaire haven. Wanneer de zon op de Morbihan schijnt, kunt u uitrusten en zonnebaden op een van de vele stranden van Lorient en omgeving:

  • Strand van het Loch in Guidel
  • Strand van Fort-Bloqué in Ploemeur
  • Strand van Pérello
  • Strand van Kerguélen in Larmor-Plage
  • Toulhars-strand in Larmor-Plage
  • La Grande Plage in Port-Louis
  • Het grote strand van Gâvres
  • De stranden van Linès en Magouëro in Plouhinec

Lorient en zijn historische cultuur

In 1664 was Lorient een stad van de Compagnie des Indes voor de specerijenhandel in de 17e en 18e eeuw. Tijdens uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne hebt u de gelegenheid om de geschiedenis te ontdekken in het museum van de Compagnie des Indes. Lorient komt van "Soleil d'Orient", de naam van het eerste schip dat in 1667 door de Oost-Indische Compagnie werd gebouwd. Later op de dag ontdekt u de geschiedenis van de belangrijkste operationele basis voor Duitse onderzeeërs. Bezoek het onderzeeërmuseum van Lorient en duik zonder nat te worden voor een buitengewoon bezoek, een uniek moment in Europa tijdens uw vakantie. Vergeet niet de Eric Tabarly Sailing City te bezoeken, de buitengewone wereld van zeilen en oceaanraces ligt voor u open.

Niet te missen: het Interkeltisch Festival van Lorient

Al 50 jaar lang slaagt het belangrijkste festival van Bretagne en Frankrijk erin bijna 750.000 bezoekers tevreden te stellen. En er zijn niet minder dan 10 dagen en 10 nachten van shows en andere evenementen die in Lorient worden gehouden, gedurende de eerste helft van augustus. Met de komst van tientallen groepen (4500 muzikanten, zangers, dansers ...) om de muziek en dans van Keltische oorsprong te ontdekken uit verschillende naties zoals: Schotland, Ierland, Wales, Cornwall, het eiland Man, Galicië, Asturië, Bretagne, en zelfs de VS, Canada, Australië, enz...

Onthoud dat 2021 het jaar van Bretagne wordt!

Voor meer informatie over het programma en om voorstellingen te boeken, ga naar de website van het Festival Interceltique.