Uw vakantie op een camping in Morbihan

Wat is er nu beter dan een heerlijke vakantie op een camping in Carnac om te profiteren van de stranden aan de Atlantische oceaan, de Baai van Quiberon en de Golf van Morbihan? Ontdek tijdens uw vakantie in Zuid-Bretagne een betoverende wereld waar ongelofelijke legendes, ontelbare eilandjes, adembenemende landschappen een diepe indruk achter zullen laten.

Morbihan, de "kleine zee", en uw verblijfplaats in Zuid-Bretagne

Ontdek de charme, en de vele facetten van Morbihan tijdens uw vakantie op een camping in Carnac! Voor als u dat niet wist; het woord "Mor-Bihan" betekent "kleine zee" in het Bretons. Met dit betoverende, ongerepte en poëtische gebied, dat bestaat uit de Golf van Morbihan en 12 000 hectares Atlantische oceaan, kunt u kennismaken tijdens een excursie naar de prachtige eilanden in de golf, en de Baai van Quiberon zoals Belle-île-en-Mer, Houat en Hoëdic. Een andere wereld! Met onze camping in Carnac als uitvalsbasis bent u zo op de Morbihan stranden, voor een kennismaking met verschillende watersportactiviteiten: windsurfen, golfsurfen, zeekajakvaren, kitesurfen, of gewoon zwemmen met gezinsleden of vrienden... er is keuze te over! Groot en klein kunnen tevens gaan strandvissen, of strandspelletjes doen, maar ook gaan wandelen of fietsen over het strand.

De belangrijkste steden van Morbihan, tussen badplaatsen en sfeervolle dorpjes

Vannes, de hoofdstad van Morbihan, ligt slechts op een half uur van camping "Le Dolmen"! U zal beslist vallen voor de charme van de historische wijk, maar ook de stadsmuren, de voormalige wasplaatsen en de aangename jachthaven. Net als vele andere plaatsen in het departement, weet ze uitstekend traditie en moderniteit te combineren, waar bezoekers lovend over zijn. Op zoek naar een exotisch vakantie om weer helemaal op te laden? De ongerepte kust van Quiberon zal u trekken tijdens uw kampeervakantie in Morbihan, en het spektakel van de golven die tegen de rotsen slaan moet natuurlijk vastgelegd worden. Profiteer van de zeelucht, en neem een duik in de zee tijdens een dagje in Carnac, breng een bezoekje aan La Trinité-sur-Mer, of Arzon op het schiereiland Rhuys. Morbihan bezit tevens vele sfeervolle plaatsjes als Josselin en zijn schitterende middeleeuwse kasteel, of La Gacilly, schilderachtig plaatsje en geboorteplaats van Yves Rocher. En natuurlijk niet te vergeten Lorient, een havenstad in Morbihan die zeker een bezoekje waard is. Niet ver daar vandaan lonkt het eiland île de Groix voor een onvergetelijke excursie...

Te zien, te doen in Morbihan

- De megalithische grafkamers van Morbihan: onder andere in La Trinité-sur-Mer, Locmariaquer en natuurlijk de beroemde rijen stenen van Carnac.

- Adrenaline Bos in Carnac, voor boomklimplezier op slechts 10 minuten van de camping.

- Het park van Branféré op 30 minuten van de camping, is een prachtig botanisch dierenpark dat zich in het bijzonder inzet voor milieubehoud.

- Het interkeltisch Festival van Lorient (de eerste helft van augustus) om in de sfeer te komen tijdens de prachtige concerten en verschillende "fest-noz" (nachtfeesten) waar Keltische muziek en Bretonse cultuur centraal staan.

- De musea in Morbihan, om het gebied en zijn vele mysteries beter te begrijpen: het Prehistorisch museum in Carnac, het Museum voor Beeldende Kunst in Vannes, of het multimedia expositiecentrum "Cité de la voile Éric Tabarly", voor de zeilliefhebbers.

- En vele andere mooie, en verrassende ontdekkingen die uw uitstapjes met familie of vrienden in dit prachtige departement extra glans geven.