Camping aan de Baai van Quiberon, ten zuiden van Morbihan

De Baai van Quiberon, dit iconische gebied in Zuid-Bretagne waar land en zee op een prachtige manier in elkaar opgaan om u een droomvakantie in Morbihan te bezorgen! Van Hoédic, de kleinste van de bewoonde eilanden in de Baai van Quiberon, tot Belle-île-en-Mer, de grootste met een oppervlak van 85km², zult u unieke natuurgebieden ontdekken voor prachtige herinneringen aan uw kampeervakantie in Carnac.

De badplaatsen van de Baai van Quiberon, in de buurt van de camping

Vanuit uw kampeerplaats, of stacaravan in Carnac, zit u op de eerste rang om te profiteren van de ontelbare toeristische bezienswaardigheden in de baai van Quiberon. Profiteer van de stranden van Carnac om een watersport uit te proberen, de mooiste vakantiefoto's te maken tijdens een wandeling langs zee, of om de rijen menhirs te bezoeken, parels van het historisch erfgoed van het departement. La-Trinité-sur-Mer ligt op slechts 5 km van de camping! Een mooie afstand voor een fietstochtje naar dit beeldschone badplaatsje in de Baai van Quiberon. Behalve de charmante stranden waar u uw handdoek kunt neerleggen om een duik in de zee te nemen, kunt u ook gewoon naar de motorboten en zeilboten kijken in de jachthaven. Beroemde wedstrijdzeilers hebben hier aan hun boot gewerkt, zoals Olivier de Klersauson en Éric Tabarly.

De eilanden van de Baai van Quiberon

Koers richting de eilanden van de Baai van Quiberon! Belle-Île, het "Mooie eiland" doet zijn naam eer aan, en zal uw kampeervakantie in Morbihan extra glans geven. Met de rotspunt van Les Poulains, fort Sarah Bernhardt, maar ook de citadel Vauban, zal u snel bezwijken voor de charmes van dit schitterende Bretonse eiland. Hier vindt u natuur in zijn puurste vorm, en wat voor een natuur! Adembenemende, ongerepte landschappen; en decors die zo van een ansichtkaart lijken te komen. De perfecte setting voor een picknick met het gezin of bekenden op een strand of een klif. Hoëdic en Houat met hun kreekjes, en strandjes aan het smaragdgroene water, zijn beeldschone eilandjes waar u lopend op verkenning uit kunt gaan. Een wat ook mooi is: in de Baai van Quiberon heerst een microklimaat met veel zonuren, waardoor uw uitstapjes en excursies langs de parels van de Baai van Quiberon er alleen maar aangenamer op worden.

Quiberon en Saint-Pierre-Quiberon

Een uitstapje naar het 14 km grote schiereiland Quiberon brengt u automatisch naar de prachtige stad Quiberon. Tijdens een rondje door de stad kunt u bij de haven Port Maria in een restaurantje zeevruchten eten, of misschien gaat u liever naar een typisch Bretons pannenkoekenhuis voor een heerlijke pannenkoek? Er is geen betere manier om weer op krachten te komen na een wandeltocht langs de ongerepte kust, of na één van de vele watersporten beoefend te hebben op de nabij gelegen stranden. En als toetje kunt u een "niniche van Quiberon" nemen, de plaatselijke specialiteit! Dit zijn langwerpige lolly’s in verschillende smaken, van rood fruit tot karamel. Echt heerlijk! En wat betreft Saint-Pierre-Quiberon, die heeft ook de nodige toeristische troeven: charmante dorpjes, mooie stranden, markt met streekproducten, en natuurlijk de rijen stenen van Kerbourgnec, een megalithisch geheel dat u bezichtigen kunt tijdens uw kampeervakantie in Carnac.