Camping in de buurt van Vannes

De geschiedenis van de stad Vannes:

Van de oudheid tot de moderne tijd heeft de stad Vannes, de dichtstbijzijnde stad aan de Golf van Morbihan, de grote periodes van de geschiedenis doorgemaakt en tijdens uw verblijf in de Morbihan zult u het historische en culturele erfgoed ontdekken.
Met onze camping in de buurt van Vannes is het een ideale bestemming voor uw vakantie in Morbihan. U zult de mogelijkheid hebben om prachtige middeleeuwse en traditionele architectuur te bewonderen. En ontdek nu, in de buurt van de camping Le Dolmen, verschillende steden die u niet mag missen tijdens uw verblijf in Zuid-Bretagne.

Steden bij Vannes

Net ten noorden van de Golfe du Morbihan heeft Vannes ook een ideale geografische ligging. Terwijl u profiteert van de restaurants en de talrijke winkels binnen de vestingmuren van Vannes, kunt u ook charmante stadjes in de omgeving bereiken, zoals Larmor-Baden of Sarzeau op het schiereiland Rhuys. Profiteer van uw bezoek aan Vannes om de middeleeuwse stad te waarderen.

Auray:

Vakantiegangers die op zoek zijn naar een charmant dorpje in Bretagne, kunnen terecht in Auray (op minder dan 20 minuten afstand) niet ver van onze camping in Morbihan. Dit kleine karaktervolle stadje heeft alle ingrediënten om de bezoekers een andere omgeving te bieden dankzij de rivier die door het dorp stroomt, het rijke middeleeuwse en maritieme verleden en de geplaveide straatjes met vakwerkhuizen die naast de stenen huizen staan. Auray wordt ook zeer gewaardeerd om zijn sfeer; tussen de straatshows, de haven van St Goustan, de rommelmarkten, etc... Ontdek tijdens uw gezinsvakantie, op de camping Dolmen in Carnac, de Port de Vannes, de jachthaven is een van de meest actieve van de Zuid-Bretonse kust. Maak tussen twee bezoeken prachtige foto's voor de vakwerkhuizen en hun atypische kleur.

Rochefort-en-Terre

Het is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Frankrijk, en beter bekend dan het dorp Auray, en Rochefort-en-Terre zal ook een essentiële tussenstop zijn tijdens uw verblijf in Morbihan. Maak een wandeling door de geplaveide straten en ontdek de wallen, het kasteel en zijn oude huizen vol charme. Raadpleeg het toeristenbureau voor meer informatie.

De Fêtes d'Arvor :

U reist met de camping in Morbihan tijdens half augustus, ontdek tijdens 3 dagen de Fêtes d'Arvor. Ze werden opgericht in 1928 en zijn de oudste festivals van Bretagne, een evenement met optochten in traditionele klederdracht uit verschillende kringen van de regio, fest-noz (een gelegenheid om een paar danspassen te leren). Met de kroning van de koningin van Arvor op 15 augustus op de trappen van het stadhuis, zal dit festival u vermaken tijdens uw verblijf in Morbihan.